post

Агенция „Пътна инфраструктура” отпусна 4 милиона лева за реновиране на пътния участък Ахтопол – Синеморец – Резово, съобщава GlobusNews.bg. Работата по пътя към най-южната точка на българското Черноморие ще започне в края на месеца.

Участъкът е в много тежко състояние от години, въпреки интересът на туристи към селищата около него.Благодарение на добрата координация между Община Царево, народни представители от региона и МРРБ ще бъде напълно реконструиран и пътя от Царево до Ахтопол.

„С добро темпо текат отчуждителните процедури, засягащи участъка Царево – Ахтопол. Той е отбелязан като приоритетна линия на МРРБ и финансирането му също е осигурено”, коментира кметът на Община Царево инж. Георги Лапчев. Морската община усилено наваксва пропуските от отминали години, като целта на управата е в най-скоро време инфраструктурните проблеми в района да бъдат решени.

По думите му подготовката за туристическия сезон върви и гостите на Синеморец и Резово ще могат да се движат по един рехабилитиран и безопасен път още това лято.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *