post

Дунавската стратегия прави възможно изграждането на трети мост над Дунав между България и Румъния, стана ясно по време на дискусия по темата в Силистра, съобщава Монитор.

Сред участниците в нея бяха министрите на регионалното развитие и на екологията Лиляна Павлова и Нона Караджова, както и евродепутатът Мария Неделчева, която е титулярът по темата сред родните представители в ЕП.

Тя поясни, че стратегически е избрала първата кръгла маса по документа да се състои в Силистра. Причината за това била именно възможността за финансиране на третия мост в района Силистра – Калараш.

Павлова пък потвърди ангажимента на кабинета за реализация на проекта. „Построяването на трети мост, съчетано с подобряването на навигацията по Дунав и развитието на транспортните връзки с останалите държави по поречието, ще ни помогне да развием региона и да го превърнем в привлекателно място за инвестиции и туризъм, отбеляза Павлова.

Дунав мост 2 е почти завършен, като инфраструктурата на българска територия е готова на 90%, отчете междувременно изпълнителят на обекта FCC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *