post

Срокът за пускане на Лот 1 на АМ “Струма” ще бъде спазен. Това констатира министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която инспектира работата по изграждането на трасето. Участъкът от Долна Диканя до Дупница е с дължина 16780 километра, а финансирането е осигурено от ОП “Транспорт”.

За изпълнител на отсечката беше избран консорциум между „Главболгарстрой Инфраструктурно строителство”, „Пътстрой 92″ и италианската „Импреса”, след като обединението е предложило най-ниска цена от 58 534 000,00 лева.

Припомняме, че в землището на село Дяково, община Дупница, през януари бяха намерени останки от късно античната и средновековната епоха, което създаде предоложения, че изпълнението може да бъде забавено. В момента археолозите описват внимателно всички находки и се очаква се до края на юни те да приключат с работата си.

Междувременно шефът на Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ) Лазар Лазаров съобщи, че отсечката от АМ “Тракия”, която свързва Стара Загора и Нова Загора (Лот 2), ще бъде пуснат на 1 юли. На 15 юни комисия ще започне работата по издаването на Aкт 15, с който да констатира, че участъкът е напълно завършен.

Според Лазаров се правят опити в експлоатация от 1 юли да бъде пуснат и Лот 3 (от Нова Загора до Ямбол), който трябваше да бъде преасфалтиран заради сбъркана смес при полаганети. Според преценката на АПИ обаче срокът може и да не се спази.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *