post

Строежът на голямото кръстовище на булевардите „Царица Йоанна” и Околовръстния път в „Люлин” трябва да започне тази година. Забавянето се е наложило заради обжалване на процедурата. Това каза заместник-кметът по транспорта на София Любомир Христов, цитиран от Дарик. Новото кръстовището трябва да поеме трафика от магистрала „Люлин” до бул. „Сливница”, където в момента участъкът е доста стеснен.

Утре се очаква да приключи ремонтът на кръстовището на ул. „Александър Пушкин” и ул. „Беловодски път”, каза още Христов. Той уточни, че миналата година се е наложило да се прави такъв ремонт след тежкия инцидент в участъка. 160 000 лева е струвала реконструкцията, включваща канализация, окабеляване, водопроводни връзки и други важни елементи от инфраструктурата.

Подобни проекти ще има и в „Люлин” и „Овча купел”, каза още заместник-кметът. От миналия месец пък се повдигат пешеходните пътеки на „Г.М. Димитров”, същото се прави в „Люлин” и „Надежда”. Любомир Христов уточни, че в момента има 80 обратни брояча на светофарните уредби в София, като до края на юли ще бъдат поставени още 30. На повече от 10 места в столицата се правят разширения и малки инфраструктурни проекти.

Големите кръгови кръстовища, които се строят в момента – на Телевизионната кула и на кръстовището на бул. „Иван Гешов” и ул. „Георги Софийски” пък трябва да приключат до края на година. Има избран изпълнител и за големия ремонт, който предстои на бул. „Бъкстон”. Строителството би трябвало да започне до края на месеца, а срокът за изпълнението му е 70 дни. Там е има цялостно преасфалтиране, поставяне на тротоари, осветление и велоалея.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *