post

Повишен интерес на българи се наблюдава в последните един -два месеца към имоти в села около Велико Търново. Това каза за Радио „Фокус” Силвия Попова, брокер на недвижими имоти.

По думите й в предходните години е продавано основно на чужденци – руснаци . За селата около областния град е характерно, че се търсят имоти от хора, които работят в града и пътуват всеки ден до домовете си.

Според Попова по-екзотични места са Габровския и Еленския балкан, където имотите са търсени като места за отдих. Този тип купувачи, предпочитат, живееки и работейки в Габрово или Велико Търново, през уикенда да си почиват в тези по-отдалечени от града местности.

Селата, които са от другата страна, в по-равнинната част, не са много предпочитани, защото не са така атрактивни за купувачите, макар и по-големи и по-добре устроени, като населени места, показват наблюденията на брокера.

По оношение на пазара във Велико Търново, има сделки към момента, но цените са доста ниски, казва Попова. По думите и през миналата година типът разширена гарсониера в новото строителство (дневна със спалня) е продавана на цена, на която сега може да се закупи тристаен апартамент.

Според брокерката двата пазара – селски и градски са много различни и нямат нищо общо като съпоставимост. Като цяло от началото на годината интересът към имотите по селата е доста слаб.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *