post

Продължават измамите на фирми, които предлагат апартаменти „на зелено”. Много са историите за хора, чиито апартаменти са платени, но така и не са построени.

Оказва се, че има и фирми, които продават по два пъти един и същ апартамент в София, съобщава profit.bg.

Едмон Гарабед си купува апартамент от 104 квадрата „на зелено” през 2007 г. Цената на имота е 45 хиляди евро.

Сградата отскоро има Акт 14 и собствеността е прехвърлена на друг човек преди Едмон да живее тук дори един ден.

От известно време собственикът на фирмата Орхан Сьолеймез е неоткриваем. Заминал за родината си – Турция. Оказва се, че Едмон не е единственият измамен от строителя.

Още един мъж е „опарен” – имал апартамент в кв. „Дружба”.

След като го е ремонтирал и се е нанесъл, един ден установява, че апартаментът му отдавна е заложен в лизингова къща и той вече не е негов. Още преди Акт 15 имотът е бил заложен.

Едмон ще съди фирмата на Орхан Сьолеймез. Най-често в такива случаи потърпевшият печели делото след години, но се оказва, че дружеството вече няма никакви активи, а собствениците не носят персонална отговорност.

„Това, което ние сме предлагали много пъти, е предварителните договори да подлежат на вписване. Тоест, когато си купувате вие един имот, отивате в имотния регистър и проверявате собствеността. И това е гаранция, че вие купувате чист имот”, казва Петромир Кънчев.

bTV намери домашния телефон на предприемача в Истанбул. След свързване и молба за повторно позвъняване по-късно, повече никой не отговаря на турския телефон.

Междувременно Едмон продължава да се надява, че Орхан Сьолеймез ще му се обади и ще му върне парите, които му дължи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *