post

От 15 август ще започне строителството на пътен възел на три нива на бул. “Европа”, който ще свърже автомагистрала “Люлин” с пътя към Калотина. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Дотогава трябва да бъдат заплатени процедурите за отчуждаване на земи от порядъка на над 7,5 милиона лева.

“Без заплащането на отчуждителни процедури ние не можем законно да строим пътища, тъй като за издаване на разрешение за строеж са необходими отчуждени и платени имоти по протежението на проекта”, обясни Павлова.

“В момента имаме неотложна необходимост да финансираме отчуждаването на имоти по протежението на Софийския околовръстен път в частта от магистрала “Люлин”, която свършва на Софийския околовръстен път до река Какач.

Реализацията на този пътен участък е изключително важна, за да може автомагистрала „Люлин”, която в момента свършва почти в нищото, да бъде продължена, да се изгради кръстовище на три нива на бул. „Европа” и към пътя за Калотина и сръбската граница”, уточни министърът.

В средата на юли беше пуснато за движение кръстовище на две нива в столичния ж.к. “Младост”. Това е първото от петте кръстовища на две нива, които Столична община строи със заем от Европейската инвестиционна банка.

В София се изграждат още две естакади –  при Телевизионната кула и на бул. „Ив. Гешов” и „Г. Софийски”. До края на септември ще бъде готово продължението на бул. “Андрей Сахаров” в ж. к. “Младост 3”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *