post

Виа Експо страртира нова инициатива, породена от интензивното развитие на зелените технологии в световен мащаб. Концепцията за “умни сгради” (smart buildings) бързо набира популярност и се асоциира с понятията икономичност, екологичност, комфорт и сигурност под един покрив. Според последни прогнози пазарът на софтуер за сградна автоматизация ще достигне 36 милиарда щатски долара до 2015, докато този за енергийна ефективност на сградите се оценява на 103,5 милиарда долара  до 2017 г.

Инициативата ИНТЕЛИГЕНТНИ СГРАДИ ще се проведе от 29-ти до 31-ви май 2013 г. в София в рамките на авторитетния Екофорум за Югоизточна Европа, който включва: EE & ВЕ (конгрес и изложба за енергийна ефективност и възобновяема енергия), SEE Solar (изложба за соларни технологии) и ‘Save the Planet’ (конференция и изложба за управление на отпадъци и рециклиране).

В тематиката на събитието са включени системи за сграден мениджмънт, контрол на достъпа, управление на отоплението/ охлаждането, софтуер за автоматизация; комуникационни системи и др.

Изложението, освен че ще представи  актуални световни тенденции, ще бъде и отлична възможност за нови бизнес партньорства. Очакват се повече от 5000 посетители от България и Югоизточна Европа от секторите: строителство и архитектура, енергийна ефективност, енергетика, туризъм, електроника, държавна администрация и др.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *