post

„Изминалото лято е повратният момент в търсенето на недвижими имоти у нас. Цените започват плавно да се отлепят от поддържаните от 2-3 години нива“, коментира Пенка Тончева, ръководител административна дейност на магазина за имоти „Магазин за Нов дом”.

„Поскъпването все още е незначително – 2-3 процента, но със сигурност тенденцията вече е с посока нагоре“, конкретизира Тончева, цитирана от в. “Марица”.

Тя посочва, че за раздвижването на пазара са допринесли, както по-изгодните условия на банките за ипотечни кредити, така и проявеният интерес за закупуване на „втори дом“ от граждани от бившите съветски република и Гърция.

Предпочитани са ваканционните комплекси в райони с не така интензивно застрояване, като например „Black sea star“, ситуиран в незастроен залив между Созопол и Черноморец.

Към ваканционни имоти от такъв тип се ориентират и българите – цените все още са доста приемливи. А и строежите в морските и планинските курорти намаляват и в дългосрочен план ваканционните жилища ще поскъпват, смята експертът.

Интересът към апартаменти в Пловдив е засилен не само от страна на българите, но и от хора от Русия, Казахстан, Гърция, Англия. Родители на наши, турски и гръцки студенти предпочитат да закупят имот, вместо да плащат наеми, обяснява Тончева.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *