post

Президентът Росен Плевнелиев отправи още веднъж покана към американски компании за участие в проекта за Технопарк София. Това стана на среща на държавния глава с представители на бизнеса в Бостън, предаде БНР.

Политическа и макроикономическа стабилност, ниски данъци и бюджетен дефицит, мащабният проект на технопарк – това бяха само част от атрактивните условия за бизнес инвестици в България, които президентът представи пред американските топмениджъри.

От най-големия бизнес инкубатор в света – Центърът за иновации в Кеймбридж, българският президент видя правилният модел за органзиация за София технопарк. Именно в тези лаборатории на Центъра за иновации в Кеймбридж е стартирал и се е развил бизнесът на една от най-атрактивните в момента операционни системи за смарттелефони. Тук се извършва и техническата обработка на музикалните записи на певицата Бионсе. Покана за разширяване на изследователската им дейност Плевнелиев отправи към ръководството на един от най-големите изследвателски центрове за биотехнологии в Америка.

Инвестициите в технологии на бъдещето са стратегически приоритет на България, посочи президентът.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *