post

Испано-китайски консорциум SPHIMX е заявил интерес към изграждането на Дунав мост 3 при Силистра-Кълъраш, съобщи кметът на българския град д-р Юлиян Найденов, цитиран от Дарик. Той се позова на копие от писмо, адресирано до премиера Бойко Борисов и министрите Лиляна Павлова и Ивайло Московски, получено в Силистренската община.

Въпросът за ускоряване на проекта е поставен и по време на международна конференция за трансгранично сътрудничество в Дунавския регион на 22 октомври в Букурещ. Според кмета на Силистра участвалите в събитието румънски държавници са реагирали позитивно на инвестиционното предложение.

„Това е една от фирмите, която прави многомилионна инвестиция в Пловдив и е с най-големите проекти по Европа. Ще чакаме решението на кабинета на министър-председателя, евентуално да се набележат следващи стъпки. В Букурещ се срещнах с държавния секретар на Румъния, Николина Николова – заместник-министър на МРРБ и румънския министър на транспорта. При наличието на такъв инвеститор те са готови да реагират веднага”, посочи кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов.

Той припомни, че е готова документацията за прединвестиционните проучвания на Дунав мост 3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *