post

Русенската компания “Приста ойл” ще вложи над 30 млн. долара в изграждането на първия завод за преработка на отработени масла в Украйна, съобщи Пламен Бобоков, председател на Управителния съвет (УС) на компанията. Правителството на Украйна е одобрило изграждането на завода, което ще започне напролет в Киевска област, пише в. “Стандарт”. Очаква се той да донесе икономически и екологични ползи на страната. Капацитетът на завода ще е 40 хил. тона годишно

Новият завод ще прилага най-модерните и екологични технологии, коментира Бобоков. Той ще бъде завършен към края на следващата година. Впоследствие допълнителни 30 млн. долара ще бъдат вложени в него за разширяване на производството.

Бъдещото сътрудничество между наши и украински фирми ще се подпомага от новоучредената от 14 фирми Българо-украинска камара. Тя ще работи за повишаване на стокообмена между двете страни, който тази година ще е около 1 млрд. долара. Това прогнозира украинският посланик у нас Микола Балтажи след разговори с областния управител на Русе Стефко Бурджиев и кмета на крайдунавския град Пламен Стоилов.

По време на разговорите е станало ясно, че Украйна има интерес от подобряване на навигацията по река Дунав.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *