post

Премиерът Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова пуснаха в експлоатация кръстовището на две нива при бул. “Акад. Иван Гешов” и ул. “Георги Софийски” в центъра на столицата. Изпълнител на проекта е „Балканстрой“, а строителните дейности и прилежащата инфраструктура възлизат на обща стойност 11.8 млн. лв.

„За да бъде гарантирано качеството за дълги години напред обектът ще бъде завършен през пролетта, когато времето и температурите са подходящи за полагане на последния пласт асфалт”, съобщи премиерът. Той беше категоричен, че облекчаването на движението в столицата е много важно, затова се изгражда такава инфраструктура.

При кръстовището има монтирана и шумопоглъщаща стена. Изграждането й се наложи след като живеещи наоколо граждани поискаха поставянето на шумопоглъщащи панели, за да не пречи шумът на живеещите в района. Предстои изграждането на подобно съоръжение и на кръстовището на булевард „Академик Иван Гешов” и булевард „България”.

„В момента се правят анализите, като целта е за живеещите в района шумът да бъде в нормални стойности за градски условия”, каза Йорданка Фандъкова. Тя съобщи още, че тези дейности ще струват около половин милион лева и са за сметка на изпълнителя и в рамките на стойността на обекта.

При изграждане на кръстовището са подменени водопроводи, канализация и топлопровод, поставено е ново осветление, засадени са близо 360 дървета.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *