post

500 000 лв. за ремонт в “Майчин дом” ще отдели Министерството на здравеопазването през тази година. С парите освен ремонт в детското интензивно отделение ще се закупи и нова апаратура, обясни министър Десислава Атанасова навръх Бабинден, след като откри реновирана централна реанимация и оперативен блок в „Майчин дом” на стойност над 1 млн. лв.

Почти 700  000 лв. са били осигурени от министерството, а останалите от родилното. Още 600 000 лв. са били вложени в подобряване на енергийната ефективност на университетската болница.

15-етажната сграда е с нова дограма, а покривът на поликлиниката е  хидро- и топлоизолиран. Здравният министър изрази надежда тази година да се реши въпросът със заплащането при избор на екип и припомни, че парите за това могат да се набавят от фондовете за допълнително здравно осигуряване.

През лятото в Първа АГ болница „Света София” ще заработи и отделение по неонатология, съобщи междувременно пък столичният кмет Йорданка Фандъкова, която посети лечебното заведение по случай Бабинден. В момента грижите за бебетата, които се нуждаят от специално медицинско наблюдение, се извършват в I градска болница, където обаче няма акушерство.

„Света София” е и единствената общинска болница, която има инвитро отделение. „През миналата година в него са извършени 90 процедури, в резултат на което са родени 20 бебета”, похвали се Фандъкова, цитирана от Монитор.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *