post

Ремонт на булевардите “Дондуков”, “Цариградско шосе”, “Владимир Вазов”, както и разширение на булевард “Опълченска” – от “Руски паметник” до Централна гара. Това са част от плановете на Столична община за 2013 г, стана ясно на пресконференция вчера.

Ремонтът по “Опълченски” ще струва близо шест милиона лева, като акцент ще бъде поставен на подмяна на ВиК съоръженията. “Ще бъдат изградени две големи водопреливни съоръжения с размери 10 на 6 метра, както и голям отливен колектор – 4 на 1.20 метра”, каза зам.-кметът Любомир Христов.

Той обясни, че общата индикативна стойност на ремонта е 5,8 млн. лв., като 2 млн. лв. от тях ще бъдат разпределени за изграждането на ВИК-структурата, а по 400 хил. лв. ще бъдат похарчени за реконструкцията на електропреносната мрежа, модернизацията на уличното осветление и за обновяването на контактнокабелната мрежа на обществения транспорт.

Пътят трябва да е готов най-късно до края на 2014.

Близо два милиарда лева ще бъдат вложени в транспортната инфраструктура на София следващите четири години със средства по европейските програми, Европейската инвестиционна банка и от общинския бюджет. Две трети от сумата са за изграждане на третия лъч на метрото, а с останалите ще се правят нови улици, естакади, канализация, предаде БТА.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *