post

В напреднала фаза е процесът по оценяване на проекта за реконструкция на градския парк „Св. Георги” в Добрич. Това съобщи инж. Надежда Петкова, зам.-кмет „Икономическо развитие и европейски фондове” в Община Добрич, цитирана от „Фокус”.

Проектът бе депозиран в кметството през януари. Той може да бъде разделен условно на две части, посочи инж. Петкова.

Първият пакет от дейности е на стойност 4 999 000 лв. и има следния обхват – трите части на езерото, мемориалния комплекс „Хан Аспарух”, скейт парк, мрежа от алеи, рок сцена, серпентини с водна каскада и езерните мостчета. Очаква се през следващия месец да бъде подписан договорът за безвъзмездно финансиране.

Включени в проекта са и допълнителни обекти, също на стойност около 5 млн. лв. – ул. ”Генерал Колев”, арт площад, градина „Романтика”, паркови алеи във втория етап, централна алея, спортна зона „Простор” с игрищата там, трасе за екстремно колоездене.

Общината е готова с тръжната процедура за избор на изпълнители за основните и допълнителни обекти. Има готовност да бъде обявена и поръчката за строителен надзор.

Целта е след одобрение от Агенцията за обществени поръчки на тръжната документация, при сключването на договор за безвъзмездно финансиране и подходящи метеорологични условия, да се пристъпи към ремонтни работи.

Предвидено е да бъде реконструирана 225 631 кв. метра паркова част. В рамките на проекта ще бъдат оформени 5 нови функционални зони.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *