post

Ремонт на тротоарите с настилка от унипаваж, обновяване на уличното осветление, на кашпите, реконструкция на пътната настилка, при което лентите за активно движение ще бъдат с асфалтова настилка, а зоната за паркиране – с паваж.

Това предвижда ремонтът на историческата столична улица ”Иван Асен ІІ”, съобщи заместник-кметът на София по направление транспорт и транспортни комуникации Любомир Христов при представяне на проекта пред жителите в района.

Проектът за реконструкция се изпълнява съвместно с ремонт на инженерната инфраструктура, водопровод и канализация, дело на „Софийска вода”. Предвижда се изграждане и на дъждовна канализация, посочи Христов.

Представителите на живущите на ул. ”Иван Асен ІІ” изразиха несъгласие с подмяната на паважната настилка с асфалтова и настояват да бъде запазена. Предимствата на асфалтовата пътна настилка са функционални, подобряване на комфорта на пътуване, намаляване нивата на шума и запрашаване. Според гражданите асфалта предполага развиване на по-висока скорост на движение.

До дни експертите по транспортна инфраструктура ще направят отново изчисления и ще се вземе решение по проекта, съобщиха от общината.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *