post

Sofia Airport Center (SAC) спечели отличие от международния конкурс за зелено и устойчиво строителство в Централна и Източна Европа – SEE Green Building Awards. Бизнес комплексът, развиван и управляван от Tishman International, беше отличен като един от най-устойчивите проекти в региона, допринесли за развитието на пазара като цяло.

Журито, оценило проектите, включваше 25 утвърдени международни експерти в сферата на строителството, недвижимата собственост и финансите. Церемонията по награждаването се състоя на 16 май в Букурещ. Конкурсът се организира за осма поредна година от Europaproperty.com – медия, специализирана в сферата на недвижимите имоти.

„Горди сме, че получаваме още едно признание за уникалната „зелена“ концепция на нашия проект Sofia Airport Center. Този успех не бихме могли да постигнем без участието на нашите партньори и подизпълнители. Заедно с всички тях ние реализирахме този модерен проект, в който са използвани най-новото поколение сградни инсталации и системи. По този начин комплексът предоставя здравословна и приятна работна среда”, сподели Алън Д. Леви, президент на Tishman International.

Sofia Airport Center е единствената бизнес сграда в България, която притежава LEED сертификат. Комплексът беше обявен за сграда на годината за 2012 в категориите „Зелени сгради” и „Обществени сгради с бизнес предназначение” на националния конкурс „Сграда на годината”. Също така Sofia Airport Center спечели престижната награда Prix d’Excellence Awards – България 2013 от Международната федерация по недвижими имоти (FIABCI). Отличието беше присъдено в категория „Офиси”.

Sofia Airport Center се състои от 180 000 кв.м офиси клас А и 28 000 кв.м първокачествени складови и логистични площи. Бизнес паркът се отличава с обширни зелени площи и централно езеро с места за сядане и разходка, разположени на площ от около 5,000 кв.м, които осигуряват приятно място за отмора на служителите. Вътре в офис сграда А2, зимна градина с фонтани и места за сядане, осигурява приятна атмосфера и през по-студените месеци на годината.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *