post

Проект на стойност 5 милиона лева ще промени облика на Карлово, съобщи в. “Марица”. За близо година и половина ще бъде изграден нов парк за отдих на площ около 10 декара, зона за масов спорт, както и няколко по-малки зелени зони.

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов подписа договор за проекта с Министерството на регионалното развитие по Оперативна програма Регионално развитие на стойност 4 999 960 лева.

Новият градски парк за отдих ще бъде разположен в района на МБАЛ “Д-р Киро Попов”, теренът бе обособен с решение на Карловския общински съвет. Той се намира близо до градския център и ще бъде достъпен от две улици, без огради, с алеи за разходка, места за почивка и подходящо парково осветление.

Пред градския стадион ще се изгради зона за масов спорт, там ще бъдат разположени маси за тенис, фитнес уреди, а градинките ще бъдат преустроени в нови зелени площи, в които ще се вписва съществуващата чешма с бронзовия лъв върху нея. В тази зона ще има пешеходни и велоалеи.

Част от проекта решава и благоустройствените проблеми около високите жилищни блокове на бул. “Освобождение”, в които живеят на 1000 човека, тъй като там ще се изграждат цветни градинки, велоалеи и паркинги.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *