post

Детски празник по случай Деня на детето – 1 юни, подготвя сдружението “Азбукари” в Южния парк в София, съобщиха от организацията.

Богата музикална програма, спортни игри, танци и викторини са част от забавленията, които в продължение на два дни ще радват децата в рамките на второто издание на Детския фестивал “Вярвам в теб!”, предаде БТА.

Събитието ще започне с откриването на първата в България комбинирана обществена детска площадка, приспособена и за деца със специфични потребности. Тя е предназначена за деца между 3 и 12 години и се простира на терен 350 кв. м.

Площадката е уникална и няма аналог в България. На нея освен да играят, децата ще могат и да се обучават, тъй като са застъпени множество съоръжения с образователен характер.

Всички игрови модули са изработени от материали, които са съобразени с последните световни и европейски изисквания. Палитрата от цветове на детските съоръжения също е специално подбрана, така че да провокира детското въображение и благотворно влияе върху детската психика.

Специалните релефи по модулите дават възможност на децата със зрителни проблеми да усетят фигурите и да участват активно в детската игра, посочват от сдружението.

Веднага след официалното откриване на площадката ще бъде поставено началото и на детския фестивал “Вярвам в теб!”. Ще има концерт на млади таланти, спортни игри, в които заедно ще играят и ще се забавляват деца от столични училища и техни връстници със специфични потребности.

Първият ден от фестивала ще завърши с концерт с участието на някои от най-известните поп- и рок-изпълнители.
На 2 юни децата ще могат да гледат детската опера “Червената шапчица”, а останалата част от програмата е посветена на 137-та годишнина от гибелта на Христо Ботев. Децата ще могат да се запознаят с живота и с личността на българския революционер и да отдадат почит към делото му.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *