post

Архитектурно бюро Cigler Marani Architects, проектант на сградите от първата фаза на Sofia Airport Center, беше отличено в международния конкурс International Design Awards 2012. Бизнес сграда А2 на Sofia Airport Center получи Сребърна награда за дизайн в рамките на конкурса, който се  проведе в Лос Анджелис през месец май. Призът е в категория „Нови търговски сгради” и е признание за използваните устойчиви зелени практики.

Конкурсът International Design Awards е сред най-уважаваните в индустрията. Той оличава най-иновативните по отношение на дизайн и визия сгради. Наградите са признание за цялостни проекти и тяхното успешно изпълнение, не само като естетически характеристики, но също така като функционалност и сградни параметри.

“Успехът на съвместния ни проект с архитектурното бюро Cigler Marani Architects се основава на много фактори – дългият инвеститорски опит на Tishman International, уникалната за България зелена концепция, устойчивостта на проекта като цяло, високото качество на строителство, както и на използването на най-модерните сградни инсталации и системи. Вярвам, че този награда е признание и за приноса на Sofia Airport Center за опазването и дори увеличаването на зелените площи в градската среда на София”, отбеляза Алън Д. Леви, президент на Tishman International.

Tishman International, компанията, която притежава, развива и управлява Sofia Airport Center, е лидер във внедряването и използването на най-добрите практики за устойчивост. Наложила се е като водеща в професионалното развитие и упревление на имоти. Sofia Airport Center е първият бизнес проект в България, сертифициран с LEED сертификат. Комплексът беше обявен за сграда на годината за 2012 в категориите „Зелени сгради” и „Обществени сгради с бизнес предназначение” на националния конкурс „Сграда на годината”. Също така Sofia Airport Center спечели престижната награда Prix d’Excellence Awards – България 2013 от Международната федерация по недвижими имоти (FIABCI). Отличието беше присъдено в категория „Офиси”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *