post

Тридесет и пет хотела са обявени за продажба от частни съдебни изпълнители, показа проверка на „Монитор”.

Осем от комплексите, които ще се продават през юли и август, са на цена над 1 млн. лева. Най-скъпият от тях е в Поморие и представлява напълно обзаведена 3-етажна тухлена сграда с магазин и закрит плувен басейн. Началната му цена е 2 531 625 лв.

Най-големият като площ е хотелски комплекс в землището на севлиевското с. Горна Росица, обявен на малко по-ниска цена – 2 341 058 лв.

На трето място сред скъпите хотели, които съдия-изпълнители продават, е туристически комплекс в Елин Пелин, в който има и ресторант, сладкарница, механа, 2 бара, солариум и фитнес.

Останалите хотели, чакащи купувачи през август, са във Велико Търново, Арбанаси, Хасково, Раднево и Китен.

Частните съдебни изпълнители в страната предлагат на търг общо 4143 имота ­апартаменти, хотели, къщи, гаражи, магазини, офиси, заведения, складове и земеделска земя.

Най-много от тях са двустайните апартаменти – 535, следвани от къщите – 480, 3-стайните жилища – 377, а гарсониерите са едва 127, сочи регистърът на публичните продажби на Камарата на частните съдебни изпълнители.

От браншовата организация коментират, че двустайните апартаменти и къщите са изместили гарсониерите в офертите за публична продажба. Най-много са обявените имоти с площ от 50 до 100 кв.м и на цена от 10 000 до 50 000 лв.

Градовете, в които собственици на имоти са ги загубили и сега те се продават от съдия-изпълнители, са традиционно София, Пловдив, Варна и Русе, но прави впечатление, че Плевен е изпреварил Бургас. В челната десетка се нареждат и Хасково, Велико Търново и Сливен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *