post

Общинският съвет в Плевен реши да продаде 16-етажен жилищен блок в ж.к. “Сторгозия”, съобщиха БТА и Дневник. В сградата са разположени 60 боксониери и 60 по-големи апартаменти, а оценката й е стойността й е 870 хиляди лева.

Имотът на улица “Тотлебен” стана известен чрез медиите. Той бе населен години наред предимно със социалнослаби, повечето от които бяха от ромския етнос. Многобройните сигнали от останалите жители на квартала за денонощен шум и голямо замърсяване на района принуди общинските власти да предприемат мерки за освобождаване на блока от наематели. Нуждаещите се семейства бяха настанени в общински жилища в други квартали на Плевен, а помещенията на блока бяха освободени още през юни и юли миналата година. След това на общинската фирма “Жилфонд” бе възложено да извърши цялостно почистване и дезинфекция на сградата и да възстанови съоръженията в нея, припомня агенцията.

Председателят на общинския съвет Дарин Ангелов смята, че до месец-два общинската администрация ще може да подготви нужната документация и да обяви търг за продажбата на този общински имот. Ангелов изказа опасение, че вероятно трудно ще се намерят кандидати, които да купят блока, тъй като имало стагнация на пазара на недвижимите имоти. Въпреки това той смята, че имотът е атрактивен, на добро място за живеене и може да предизвика интерес.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *