post

Започна изготвяне на проект за изграждането на четирилентов път от Перник до София през Владая, обяви областният управител Михаил Михайлов, цитиран от cross.bg.

Михайлов посочи, че предстои да бъде направена актуализация на строително-монтажните работи, а до края на 2014 г. областната администрация ще кандидатства за техническа помощ за изграждането на участъка.

Пътят е сред набелязаните ангажименти на новото правителство. Освен него в тази категория попада и довършването на магистрала „Струма” и модернизацията на жп. линията София – Перник – Радомир, уточни още областният управител.

Утре на заседание на Министерския съвет ще бъде разгледан окончателния вариант на програмата на правителството, а в петък ще бъде представена в Народното събрание. Това е вторият пакет от мерки на кабинета. Първият бяха по-скоро стабилизационни, обясни от своя страна министърът на отбраната Ангел Найденов.

Той уточни също, че до края на седмицата ще започне разплащането с бизнеса. Това ще стане след окончателната актуализация на бюджета. Найденов допълни, че от 770 млн. лв. задържано ДДС правителството вече е платило 500 млн. Това също било част от мерките на новия кабинет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *