post

Ще се постараем в рамките на възможностите и съобразно концепцията за по – нататъшна фискална децентрализация да дадем малко по- големи възможности на общините. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски след срещата си с областния управител и с кметове от Благоевградска област. Премиерът добави, че темата предстои да се дискутира с общините и в рамките на бюджетната процедура за следващата година.

Министър-председателят отбеляза, че на срещата днес са били обсъдени широк кръг проблеми – както от общ характер, които засягат всички общини в страната, така и чисто специфични проблеми по отделни населени места.

На въпрос на медиите за това дали ще се отчита начинът, по който ще се разпределят 1 млрд.лв. след актуализацията, премиерът обясни, че разходите ще се извършват с постановления на Министерския съвет, които са публични и както е било винаги досега.

По отношение на размера на задълженията на държавата към общините, премиерът заяви, че те са в рамките на нормалното, като основно са в някои делегирани дейности в частност във временната заетост.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *