post

Ремонтите на входовете на столицата – “Цариградско шосе” и “Ботевградско шосе”, ще стартират напролет. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери реконструкцията на моста на над р. Лесновска.
Ще се ремонтират основите на надлезите на “Цариградско шосе” при булевардите “Г. М. Димитров” и “Ал. Малинов”. Нов асфалт ще покрие участъка между 4-ти километър и отбивката за жк “Младост”. Ще се разшири и самото платно с по три метра в посока

Освен това ще бъдат ремонтирани и подлезите при Орлов мост и Окръжна болница. Целият ремонт на “Цариградско” ще глътне над 10 млн. лв., съобщи dir.bg.

„Осъзнаваме, че това е най-важната и натоварена пътна артерия в столицата, за това реконструкцията ще се прави на етапи и движението няма да се спира”, обясни Фандъкова пред вестник “Монитор”.

По това време ще се прави и ремонтът на булевардите “Ботевградско шосе” и „Сливница” в частта от “К. Величков” до “П. Дертлиев”. Първоначално беше предвидено ключовите шосета в столицата да се ремонтират основно тази година.

Забавянето на обновяването обаче не е по вина на софийското кметство. Причината е, че те ще се ремонтират с пари от Европейската инвестиционна банка, а тя е пратила оценителската си мисия не през февруари, както първоначално е била уговорката със Столична община, а през май месец. Така одобряването на кредита от 50 млн. евро се забави.

Отделно догодина ще бъдат ремонтирани пет надлеза на бул. “Ботевградско шосе” и мостът над “Захарна фабрика”. За тях от кметството са предвидили малко над 20 млн лв.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *