post

Перперикон, Татул и други туристически забележителности в Кърджалийска област ще бъдат представяни пред туристи чрез водни изображения. Това стана възможно, след като областната администрация се сдоби с нова техника по българо-гръцкия проект „Съвместна туристическа инициатива „JTI – TARGET” по оперативната програма за Европейско териториално сътрудничество „Гърция – България 2007-2013″, съобщава Дарик.

Пред журналисти бе демонстрирано интерактивно устройство за презентиране – дисплеър. Той възпроизвежда изображения, наподобяващи холограм, работи с вода и електричество и създава илюзията за триизмерни образи.

Областната администрация в Кърджали е единствената администрация в страната, която разполага с подобен уред. Той работи с операционна система Android и ще бъде използван за рекламиране на региона по време на туристически изложения и форуми. Стойността му е близо 90 хиляди лева.

Водещ партньор по проекта „Съвместна туристическа инициатива „JTI – TARGET” е гръцкият Регион Източна Македония и Тракия, а от българска се осъществява в партньорство между областните администрации Кърджали, Смолян и Хасково.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *