post

Sofia Ring Mall беше обявен за най-добър търговски архитектурен проект в България и бе една от най-обсъжданите нови сгради на престижните Международни награди за недвижими имоти (International Property Awards 2013), които се проведоха в Лондон на 24 септември. Събитието се счита за оскарите в архитектурния бранш.

Sofia Ring Mall получи признанието на журито заради иновативния си дизайн, който съчетава много отворени пространства и интегрира по естествен начин природата в сградата.

„Ние сме изключително благодарни за тази награда, тъй като тя показва отдадеността, професионализма и креативността на нашите архитекти и целия ни екип,“ каза Сотирис Янакудакис, търговски и лизинг директор на Sofia Ring Mall. „Наградата също така демонстрира колко различен и уникален е нашият проект, в сравнение с другите молове, които бяха построени досега в България.“

Това е втората награда, която член на екипа на Sofia Ring Mall получава тази година. TriGranit Management, компанията, която менажира мола, бе призната за най-добра мениджмънт компания на годината на 8-те годишни Европейски архитектурни награди (Europa property SEE Real Estate Awards), които се проведоха на 16 май 2013 г.

Sofia Ring Mall е мол от ново поколение, който набляга повече на забавлението и възможностите за отдих, вместо на броя магазини, каквито са всички други молове, открити досега в България. Целият комплекс ще има обширни отворени пространства, гигантски тераси, гледащи към полите на Витоша и цял парк с изкуствени езера. Търговският център ще включва голяма зала за игри, модерни кино зали и много други места за забавление.

Центърът ще има над 200 магазина и връзка с IKEA, което ще го направи най-големия център за мебели и интериорни стоки в страната. Цялата инвестиция в проекта, заедно с IKEA, възлиза на над 170 млн. евро.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *