post

Мостът при 4- ти километър вече е обезопасен. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, като поясни, че цялостна реконструкция на моста ще има напролет. Столична община разпореди спешен ремонт на моста след като облицовъчни плочи от него се откъртиха вчера и за малко не паднаха върху минаващ отдолу автомобил. За да избегне инцидента, шофьорът се удари в оградата, поставена около зелената зона на кръговото.

“Ще направим всичко възможно да обезопасим този мост. Има екипи, които обикалят, за да може да се вземат частични мерки, които да не позволят създаването на инциденти, но трайното, истинското решение, това е цялостната реконструкция”, уточни кметът на Столична община, цитирана от dir.bg.

По думите й в момента се реконструира цялостно мостът на “Цариградско шосе” и “Копенхаген”, заедно с изграждането на пробива. Има избран изпълнител за цялостната реконструкция на участък от “Цариградско шосе” заедно с двата моста – мостът на 4-ти километър и мостът на разклона за Аерогарата.

“Работата по тях ще започне още с първите топли дни на пролетта, когато времето позволи”, уточни Фандъкова. Финансирането е осигурено от Европейската инвестиционна банка. Със заема ще се рехабилират над 20 булеварда.

В столицата се изпълнява инвестиционна програма и до момента са укрепени над 100 съоръжения, каза още кметът и добави, че тези мостови съоръжения не са ремонтирани, откакто са построени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *