post

Компанията “АЛС България” планира откриването на втори завод за производство на тапицерии за автомобилни седалки до края на годината, съобщава Капитал. Във фабриката в Ихтиман ще работят между 200 и 300 души, а продукцията ще е предназначена за Mini Cooper във Великобритания.

Основният клиент на дъщерната компания на южноафриканската Automotive Leather Company (ALC), която през лятото на 2011 г. отвори първия си завод в село Мусачево край София, е базираният в най-голямата федерална провинция на Германия автомобилен производител BMW.

Управителят на българската фирма Шон Бош получи преди дни наградата на представителството на Бавария в България за българско предприятие с икономически контакти в Бавария. Основният критерий, по който “АЛС България” е избрана за победител тази година, е постепенното и стабилно разрастване на производството.

Инвестицията досега в България възлиза на 10 млн. евро с тенденция за значително увеличаване благодарение на подготвяните нови проекти. “Освен завода в Ихтиман планираме и разширяване на производството в Мусачево през следващата година”, каза Бош и добави, че компанията търси и други клиенти. Засега обаче възможности за партньорство с българския производител “Литекс моторс” няма, тъй като нуждите на ловешкия завод са прекалено малки като обем, обясни Бош.

В момента за “АЛС България” работят 800 души. По данни от отчета на компанията към края на миналата година заетите са били малко под 500. С осигуряването на работни места извън столицата фирмата отговаря и на още един критерий за наградата – социална ангажираност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *