post

Цялата магистрала „Марица” ще бъде пусната през тази година. Това съобщи председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Стефан Чайков на пресконференция, предаде Агенция „Фокус”.

По думите му на Лот 1 е констатирано известно забавяне. Изпълнителят подготвя актуализирана работна програма, с която да представи начина, по който забавянето ще бъде наваксано. “По отношение на Лот 2 има внесено искане от страна на изпълнителя за удължаване на срока, който беше 16 февруари. По ред причини, които не са по вина на изпълнителя, се налага удължаване на срока”, коментира Чайков.

Чайков съобщи още, че обходите на Враца, Монтана и Габрово вървят в срок. Обходният път на Враца трябва да бъде готов до средата на годината. „Срокът за изпълнение на обходния път на Монтана е февруари 2015 г. Строително-монтажните работи на обхода на Габрово са спрени. Надявам се в рамките на този месец Върховният административен съд да излезе с решение по жалбата срещу доклада за оценка на въздействието върху околната среда, за да можем да процедираме апликационната форма”, заяви управителят на АПИ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *