post

Започнаха строително–монтажните работи на емблематичния пешеходен подлез “Царевец” при Орлов мост в София. Подлезът се намира на кръстовището с бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” и ул. “Цар Иван Асен II”.

Ремонтът предвижда саниране на компрометираните повърхности на стоманобетоновата конструкция. Ще бъде възстановено осветлението. Ще бъдат ремонтирани и обновени нарушената изолация, тавана, облицовки, подови настилки и стъпала.

Ще се подменят парапетите и ще се възстанови тротоара при входа и изхода на подлеза. Предвижда се да бъдат почистени каналите и шахтите, както и да бъдат подменени решетките на шахтите.

През по-голямата част от ремонта ще се пропуска пешеходно движение, но в края на строителството подлезът ще бъде затворен за преминаване заради строително-монтажни работи по окачения таван и осигуряване на безопасност на преминаващите пешеходци.

Ремонтът на подлеза е на стойност 165 000 лв. Изпълнител на обекта е ДЗЗД „Градска магистрала”. Това е първият етап от изпълнението на обект: “Рехабилитация на бул. „Цариградско шосе” от надлез над бул. „Г.М.Димитров” до надлез над бул. „Александър Малинов”, включително прилежащите съоръжения.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *