post

Общинското дружество „Столичен автотранспорт” ЕАД и немската фирма МАН ТРЪК&БЪС АГ подписаха днес договор за доставка на 126 нови автобуси.

Рейсовете ще представляват нископодови газови съчленени автобуси с енергоефективни технически параметри. Те  ще бъдат климатизирани в пътническия салон и кабината на водача.

Автобусите ще са достъпни за трудноподвижни пътници, тъй като ще бъдат нископодови и ще разполагат със система за накланяне на рейса на спирки. Колите ще издават звуков и светлинен сигнал при затварянето на вратите. Ще имат и механична рампа за качване на колички за трудноподвижни лица и майки с детски колички.

Стойността на договора с изпълнителя е 66 553 050 лв. без ДДС като се очаква първите автобуси да пристигнат в края на месец май, а последната партида до края на тази година.

Договорът е част от проекта „Изпълнение на мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух чрез закупуване и доставка на автобуси”, който се финансира по оперативна програма „Околна среда 2007-2013 година”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *