post

Две трети от обявите за наемане на имоти, публикувани от брокери, са менте. Според Национално сдружение “Недвижими имоти” това са най-често дублирани обяви или обяви на несъществуващи апартаменти. Нов сайт за наеми без посредници в София цели да спре тази дългогодишна порочна практика и да промени отдаването на апартаменти у нас завинаги.

Проектът Cozy.bg се ражда когато Калоян (един от основателите на сайта), търсейка апартамент в София бива подлъган от посредниците на имоти. Целта на сайта е да се превърне в единствената онлайн общност за собственици и наематели, която филтрира фалшивите обяви и брокерите и предоставя един напълно различен начин за отдаване и наемане на апартаменти в София.

“За нас Cozy е много повече от сайт за обяви. Ние го приемаме като искрата, която може да запали ново движение в сектора и да промени процеса по отдаването на жилища в България – дълготрайно”, казват основателите на платформата. Те смятат за парадоксално днес Интернет страници да се ползват като посредници за други посредници. “За жалост повечето сайтове за имоти в момента онлайн поддържат тази неусмислена практика, подкрепяйки публикуването на фалшиви обяви, защото брокерите представляват най-големият финансов източник за тези сайтове”, добавят те.

Сред услугите, които Cozy.bg предлага са безплатна фотография на жилището, като екип от сайта го заснеме по най-представителня и възможен начин. Обявата ще бъде оформена по начин, позволяващ имотът да бъде отдаден максимално бързо. Ключов елемент на сайта е сигурността – наематели и собственици могат да създадат Достоверни профили и да публикуват референции за други потребители.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *