post

Столичната община ще започне мащабен ремонт на пространството около НДК в началото на месец май. Той ще продължи една година и ще се прави поетапно, за да не затруднява преминаването на гражданите.

Предвижда се подмяна на изпочупените настилки и нови тротоари по всички улици и булеварди в района. Алеите ще бъдат осветени от 356 ретро лампи. Всичките 250 пейки ще се ремонтират, а 29 камери ще бдят за сигурността на разхождащите се в градината.

Зад НДК ще бъдат създадени розариум и лавандулови поляни, а живият плет ще бъде изцяло подменен. В детския кът ще се възстанови изкуствената река с мостчета, водопади и езерца.

Стойността на ремонта е 13,5 млн. лв. От тях 4,8 млн. лв. са европейско финансиране, а другите ще бъдат от кметската хазна.

В момента приключва обществената поръчка за избор на изпълнители на четири от петте обособени позиции, съобщи зам.-кметът Мария Бояджийска, цитирана от в. “Преса”. За петата позиция, която засяга обновяването на водната каскада и фонтана пред НДК, процедурата бе прекратена, тъй като се яви само един участник, и тези дни беше обявена отново.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *