post

Лондон е любимият град на милиардерите, показва изследване на Beauchamp Estates и Dataloft, цитирано от „Си Ен Би Си“ . В английската столица живеят 67 милиардери. Лондонските богаташи живеят в така-нареченият „платинен триъгълник“, който събира кварталите на Mayfair, Knightsbridge и Belgravia. Leafy St John’s Woods и Regent’s Park са сред фаворите.

Милиардерите плащат обикновено около 36,1 млн. долара за имение в Mayfair, докато подобни имоти в St John’s Wood и Regent’s Park са около 37 млн. долара. Но къщите им в Лондон не са единствените. Те разполагат същевременно и с вила на френската Ривиера на стойност 30 млн. долара и имение на Тоскана за 21 млн. долара, съобщава econ.bg.

Когато става въпрос за избиране на лукзозен имот, милиардерите са водени от мястото на имота, площта, външното пространство, сигурността и дизайна.

Изследването се съсредоточава в стойността на луксозните имоти, начина на живот и активите на милиардерите в Западна Европа.

Изследването показва още, че има над 2,170 милиардера. Общата стойност на богатството им е около 6,44 трилиона долара, като 60% от богаташите са натрупали парите си сами.

Втори най-предпочитан град е Париж с 25 богаташи, като след него се нарежда Женева с 18. Ако става въпрос за ваканции, френската Ривиера е най-предпочитана заради плажните ивици. Една къща с шест-седем спални струва 30,8 млн. долара. Други популярни дестинации са Тел Авив, Тоскана и Гърция.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *