post

От вчера – 15 април в продължение на две седмици Столична община започва обсъждане, как да изглежда фонтана на бул. “Витоша”.  Кметът Йорданка Фандъкова и ректорът на Националната художествената академия доц. Светослав Кокалов представиха своите предложение.Те са общо 12 на брой и са изготвени от студентите в НХА. Интересните идеи са изложени на пана до булеварда и са качени в сайта на местната управа. Столичният кмет смята, че тази тема е станала една от най-обсъжданите през миналата година и това много я радва, защото иска гражданите да се включват активно в управлението на столицата.

„От днес в рамките на две седмици ще тече гласуване в сайта Столична община, за да видим миващите хора и хората, които живеят тук какво ще харесат. След това ще преминем към работа по проектирането”, каза Фандъкова. „В момента няма предвиден бюджет, но това не са скъпи проекти. Нека видим първо какво мислят гражданите. Като време до реализация мисля, че от лятото до есента можем да го направим. Стига наистина да има интерес”, каза кметът на София.

Аз мисля, че все още не са достатъчно фонтаните в София, защото тук няма голяма река, която да освежава хората. От миналата година започнахме реконструкцията на вече съществуващите фонтани. Миналата година довършихме фонтана в Южния парк. Вече се прави реконструкция на фонтана пред президентството и в парк „Оборище”. Докторската градина ще бъде приключена всеки момент, но ако има забавяне ще има и санкции. Но по моя информация вече приключва, с изключение на водната част, но нейния срок за изпълнение е по-дълъг”, добави кметът.

В момента е обявена процедура за избор на процедура за ремонтиране на останала част от бул. „Витошка”, като работата по проекта се очаква да започне до есента.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *