post

Ръководството на Загорка АД представи в Стара Загора традиционната си дарителска програма Загорка Зелен фонд за 2014 г. Ще бъде финансиран един проект на стойност до 50 000 лева, който ще бъде реализиран от пивоварната. Първите най-добри идеи ще получат парични награди, съответно по 10 000, 7 000 и 5 000 лева.

Конкурсът ще бъде национален и в него могат да участват неправителствени организации и физически лица, съобщи Нина Владимирова – мениджър Правни и корпоративни въпроси в Загорка АД.

Предложенията могат да бъдат подавани от 1 май до 31 юли 2014 г.

Идеите трябва да са свързани с: пасивни стаи или офиси (да могат да поддържат температурен комфорт без много средства за енергия), пестене на енергия и пестене на вода. Те трябва да бъдат практически изпълними и да не са реализирани досега.

Проектите ще бъдат оценени през август от жури, съставено от независими експерти в различни области, представители на неправителствени организации, на пивоварната и на местната власт. Резултатите от конкурса и награждаването на най-добрите идеи ще се състои през септември.

Една от социалноотговорните цели на Загорка АД е да намалим отпечатъка, който производството ни оставя върху природата. Затова сме последователни в годините и с дарителската ни програма Загорка Зелен фонд, заяви изпълнителният директор на пивоварната Николай Младенов.

Загорка Зелен Фонд е част от програмата на компанията за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие – Създаваме по-добро бъдеще. През последните 3 години инициативата се провежда под формата на публичен конкурс за реализиране на зелени проекти на територията на Старозагорски регион. В периода 2011 – 2013 г. по програмата си Загорка АД е предоставила безвъзмездно над 250 000 лева за благоденствието на местната общност, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *