post

Русия възнамерява да привлече инвеститори от Китай, които да инвестират близо 2 млрд. долара за разширяването на метрото в Москва, съобщава руският портал „Вести“, цитиран от investor.bg.

“Китайските инвеститори ще строят линия на метрото в новата част на Москва – от станция “Улица Новаторов” до станция “Столбово”, посочи московският заместник-кмет по градоустройствената политика и изграждането Марат Хуснулин.

В изграждането на недвижими имоти “по линията на метрото” ще бъдат вложени още 4 млрд. долара, отбеляза още заместник-кметът. По думите му китайските инвеститори може да застроят около 2 млрд. кв. метра, от които 500 000 кв. метра в административния и бизнес центъра в регион Комунарка.

От своя страна ръководителят на строителния отдел към Московската община Андрей Бочкарев отбеляза, че споразумението за мащабната инвестиция е било подписано от Владимир Путин по време на посещението му в Китай през миналия месец. Руският президент бе придружаван по време на визитата му от кмета на столицата Сергей Собянин.

“Метрото ще бъде изградено така или иначе. Въпросът за инвестициите и финансирането е разработен по схема. Това не е окончателно решение… Един такъв много сериозен проект струва повече от 2 млрд. долара. Това е много интересно предложение и ние работим върху него…”, изтъкна Бочкарев.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *