post

Липсват средства за строителството на третия лъч на Софийското метро, което означава, че началото на изграждането му ще се забави. Кмета Йорданка Фандъкова коментира пред БНР, че все още няма одобрено финансиране и споразумение на държавата с Европейската комисия (ЕК).

“Европейската комисия върна за пореден път предложения проект за споразумение с правителството. Това със сигурност означава, че тази година е нулева за настоящия програмен период. Очакваме да се изчистят забележките, за да може в края на краищата държавата ни да се възползва от този сериозен финансов ресурс, което специално за София означава най-тежкият участък от третия лъч на метрото, около 140 милиона евро за градско развитие, изграждане на инсталация в “Топлофикация-София” за оползотворяване на RDF-а в завода за отпадъци, който в момента се строи”, каза още кмета.

Йорданка Фандъкова подчерта, че това са изключително важни проекти. Тя заяви, че очаква всички да си свършат работата, така че държавата да не загуби време, а да се възползва от средствата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *