post

Общинската фирма “Пазари Изток” ще превърне пазара “Римска стена” в биотържище. Това реши Столичният общински съвет, като даде разрешение на дружеството да изразходва до 20 хил. лв. за изготвяне на инвестиционен проект, пише “Сега”.

От доклада на фирмата става ясно, че проектът е одобрен след разговори с архитекти, живущи и представители на общината. “В контекста на необходимостта от цялостен ремонт на пазара сред различните виждания като най-иновативна и устойчива се открои идеята за превръщането на девет търговски обекта и масите към тях в търговско средище за био- и екопродукция”, пише в писмото на фирмата до общината. Всъщност такъв пазар има и сега, но се провежда само в един ден от седмицата.

Инициативата е била посрещната с неочаквано голям интерес, което е увеличило както посетителите, така и търговската дейност.

Проектът за цялостната реконструкция на пазара беше одобрен през 2011 г., но частта, свързана с архитектурата, не е била одобрена и затова сега от пазара предлагат да се превърне в биопазар.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *