post

Имотите, които се продават от  частни съдебни изпълнители към месец юли са над 4000, показват данни на Камарата на частните съдебни изпълнители.

Само преди 3 години техният брой е едва около 1000 имота, а през юли миналата година те са малко над 3700. Темпото на ръст в броя им предполага той да достигне дори 5000 през следващите няколко месеца, пише “Труд”.

Цените на жилищата, офисите и дори цели сгради достигат рекордно високи цени, въпреки че приходите от продажбата им служи за погасяване на кредити. Първоначалната тръжна цена на имотите е около и над средните за пазара. Не липсват и изгодни предложения.

Тенденцията е на увеличаващ се брой парцели за продажба. В момента те са над 440. Безспорно най-голямата група предлагани от частни съдебни изпълнители ипотекирани имоти обаче са жилищата. Над 500 са само двустайните апартаменти, а тристайните – близо 400.

Откроява се и тенденцията през последните няколко месеца нарастването на имотите, предлагани за продан от частни съдебни изпълнители, да се дължи предимно на такива извън столицата.

Сред офертите се среща и такава за цял мол – „Парк мол Стара Загора“, с начална цена 34 млн. лева с ДДС. През миналата година хит сред нежилищните имоти, предлагани от частни съдебни изпълнители, бяха хотелите. Техният брой достигаше близо 600 хотела, но бройката в момента е сведена до само 29.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *