post

Вече се работи по проектирането на рехабилитацията и разширяването на пътя Перник – София през Владая, който е един от най-натоварените в региона и през който ежедневно пътуват хиляди хора. Това обяви министърът на регионалното развитие в оставка Десислава Терзиева на среща с областния управител на Перник Михаил Михайлов.

Терзиева уточни, че е предвидено пътят да стане четирилентов, като обектът е заложен да се финансира по Оперативна програма “Региони в растеж” и се очаква до октомври да има проектна готовност, за да може още следващата година да започнат строителните дейности, съобщи пресцентърт на МРР.

“С разширяването на пътя не само ще се облекчи трафикът, но и ще се повиши безопасността на движението в този участък”, подчерта министърът в оставка.

Тя съобщи още, че през следващата година трябва да започне и рехабилитацията на стената на язовир “Студена” и на пречиствателната станция за питейни води. В момента се работи по техническия проект, очаква се процедурата за избор на изпълнител да започне до края на годината. Срокът за изпълнението ще бъде две години, а индикативната стойност е 30 млн. лв. “Язовирът няма да се източва изцяло по време на рехабилитацията, защото Перник няма резервен източник на вода”, посочи Десислава Терзиева.

Тя призова следващите правителства да продължат политиката за намаляване на различията между регионите и да заделят средства за инвестиции в регионален туризъм. „Положихме основите за това и се надявам след нас да бъде продължена работата по подобряване на инфраструктурата и в по-малките населени места”, поясни министърът в оставка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *