post

От следващата седмица най-вероятно ще започнат преговорите с гръцката фирма „Актор“ за строителството на на лот 4 от магистрала „Струма“ между Кулата и Сандански. Това заяви председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров.

На преговорите пътната агенция ще проучи възможностите на изпълнителя да довърши обекта, както и претенциите на компанията за още 39 млн. лева, пише “Монитор”.

Първата копка на лот 4 бе направена на 5 април 2012 г., след като гръцката фирма спечели търга с оферта от 55,9 млн. лева. Индикативната стойност на отсечката с дължина 15 километра се изчисляваше на 50 млн. евро. По план обектът трябваше да бъде завършен за 23 месеца

Според строителни експерти отсечката може да се бъде пусната след лот 2 на „Струма”, който в момента се гради между Дупница и Благоевград. Строежът на аутобана между Сандански и Кулата бе забавен и заради открити грешки в проекта и нуждата от нови отчуждения по трасето.

Днес ще бъде извършена и проверка начело с инж. Лазаров на лот 4 на „Струма“. Вчера проверка е имало на друг забавен обект – магистрала „Марица” между Оризово и Димитровград. Установено е, че там вече се работи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *