post

Строителят на отсечката между Сандански и Кулата на автомагистрала „Струма“ трябва да завърши обекта до 15 октомври. Ако не гръцката фирма „Актор“ ще бъде сменена. От Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) са посочили именно този краен срок, до който изпълнителят трябва да е готов с обекта, съобщи шефът на АПИ Лазар Лазаров.

Преди време от компанията „Актор“ поискаха допълнително финансиране в размер на 35 млн. лв. Общата цена според офертата за обекта е 56 млн. лв. Тогава от агенцията отказаха да отпуснат допълнителни средства на фирмата, припомня “Труд”.

От своя страна служебният транспортен министър Николина Ангелкова съобщи, че договорът със строителя може да бъде прекратен в случай, че работите по проекта продължават да изостават.

Заради несериозността от страна на „Актор“ и несвършената работа, ако участъкът между Сандански и Кулата не бъде готов след месец, от АПИ ще обявят обществена поръчка за избор на нов изпълнител,.

В споразумението гръцката компания трябва да получи пари само за обема работа, която е извършила до 15 октомври. От „Актор“ вече са усвоили 27 млн. лв.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *