post

Краят на летния сезон по курортите е белязан от бум на разпродажби на хотели, фризьорски салони и барове в курортите. Много от предприемачите в курортните градчета се отказват от дейността си или са принудени да я прекратят заради финансови затруднения. Продават се дори цели производствени предприятия, показва проверка на „Новинар”.

Нови собственици си търсят заведения и къщи за гости най-вече по Южното Черноморие. Лъскав бар в момента може да се купи в курорта Лозенец. В цената от 150 000 евро е включено самото заведение с обратно наемане от управляващото дружество за период от 5 години при наем, осигуряващ гарантирана 8% годишна възвращаемост на новия собственик, пише в обявата за продажба.

В същия курорт се предлага и фризьорски салон заедно с мини маркет, спортен център, бар и басейн. Цената е по споразумение. Тузарски новооткрит хотел от 1807 квадрата също обявен за продан в Лозенец. Намира се на 50 метра от плажа, а цената му е 1 500 000 евро.

Разработен малък семеен хотел може да се купи в Китен за 321 000 евро. Разполага с кокетна вътрешна градинка с шатра и люлки. В него има и работещо студио за красота. 3-звезден комплекс с басейн може да се купи в Свети Влас за 1 400 000 евро.

Предприемач от Поморие пък си търси съдружник за хотела. Предлага се пакет от акции, отговарящ на 5,92 на сто от капитала на дружеството – собственик.

Оказва се, че не само туристическите обекти са обект на разпродажба по морето. В Каварна например се търси нов инвеститор за мебелно предприятие. Заводът разполага с 5000 кв.м застроена площ с производствено предназначение, от които 106 кв.м офиси и 104 кв. м шоурум. Фабриката има и две отделни производствени помещения от 16 000 квадрата и 1008 квадрата. Цената ѝ е 3 000 000 евро.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *