post

За периода юли-септември финансови инспектори на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) са констатирали 103 случая на непроведени или неоснователно проведени обществени поръчки за над 25 млн. лева.

В рамките на третото тримесечие на годината са приключили 173 инспекции. В тях попадат проверките на всички министерства по отношение на направените от тях разходи и поетите финансови задължения към 31 юли 2014 г.

За юли-септември финансовите инспектори констатираха виновно причинени вреди за 101 294 лева, съобщават още от Агенцията, цитирани от econ.bg.

По постъпили сигнали са били извършени 104 финансови инспекции. Въз основа на Годишния план на АДФИ са приключили 69 финансови инспекции, предимно в учебни заведения, държавни горски и ловни стопанства и териториални поделения на Националния осигурителен институт.

Установените нарушения на Министерски съвет са 20, става ясно от доклада финансовите инспекции за третото тримесечие, публикуван на сайта на АДФИ. По едно нарушение има в Министерството на външните работи и в земеделското министерство, по три – в Министерството на труда и социалната политика и в здравното министерство. 15 са откритите нарушения в Министерството на младежта и спорта.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *