post

Българският съвет за устойчиво развитие /BGBC/ има удоволствието да Ви покани да участвате в новата си инициатива Sustainable Awards Program, чрез която ще бъдат наградени най-добрите бизнес организации, зелени строителни проекти и правителствени инициативи за своя принос към насърчаване на устойчивото развитие. Всички участници ще покажат защо устойчивото строителство е важно – за бизнеса, за хората и за околната среда.

BGBC ви кани да участвате в една от следните категории:

1. Корпоративна политика за устойчиво развитие (CSR)

2. Устойчив проект

3 Правителствена инициатива за насърчаване на устойчивото развитие

CORPORATE SUSTAINABILITY POLICY (CSR) AWARD отличава организации, които са ангажирани с интегрирането на устойчивото развитие в начина, по който се прави бизнес. Тези компании демонстрират устойчиви бизнес практики  на две нива – както в техните вътрешни операции и управление, така и при производството и имплементирането на продуктите или услугите, които предлагат.

GREEN BUILDING PROJECT AWARD ще отличи тези проекти, които показват как един холистичен подход към устойчиво развитие може да доведе до ползи, които достигат далеч отвъд енергийната ефективност. Всички участници  ще предоставят реални примери за това как зелените сгради са по-добри за околната среда и за хората, както и ще покажат как  устойчивите сгради в експлоатация надминават техните очаквания за технически параметри.

Наградата за Green Building Project е отворен за всяка сграда, построена или реновирана в рамките на последните 5 (пет) години и се намира в България. Приемливи проекти ще бъдат тези, които са получили DGNB, BREEAM, LEED или еквивалентен сертификат и имат разрешение за ползване (Акт 16).

GREEN BUILDING GOVERNMENT INITIATIVE AWARD е разработена, за да отличи правителствените политики и инициативи в България, които насърчават устойчивото строителство и градско развитие. Политическите решения и инициативи имат ключова роля в изпълнението на стратегиите за устойчиво развитие, за подобряване на застроената среда, чист въздух, качеството на водата и  създаване на по-здравословна среда за обитаване.

Подробна информация за инициативата BGBC Sustainable Award Program 2014, критериите за оценка, както и информация за необходимата документация можете да се намерите тук.

Необходимо е да изпратите информация за Вашия проект, инициатива или корпоративна политика на е-мейл: office@bgbc.bg. Срок за участие в конкурса:23 септември 2014г.

Официалната церемония по награждаване ще се проведе на 26 септември в Хилтън Хотел София, в рамките на международната конференция Sustainability Forum Sofia – More than Green и ще събере някои от най-големите имена в бизнеса и политиката.

Присъединете се към официалната церемония и бъдете сред компаниите,които се отличават!

За повече информация: +359 2 964 13 20│www.morethangreen.bgbc.bg │www.bgbc.bg│ office@bgbc.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *