post

Подали сме документи за поне още 1-2 алтернативи за тунела на Кресна. Това каза пред журналисти Ивайло Московски, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията по време на откриването на нов тренажорен комплекс в Авиационен учебен център на ДП „Ръководство на въздушното движение“, предаде “Фокус“.

„Джаспърс“ – звеното за техническа помощ към Европейска инвестиционна банка работи по тази тема. Постоянно се правят работни срещи с Брюксел, може би през две седмици. Със сигурност имаме един подаден вариант по ОП“Транспорт“, но се разработва поне още един, така че да избягаме от най-скъпия. Това ще трябва да го обсъдим и с НПО-тата, защото в крайна сметка този тунел е екологичен проект“, заяви Московски.

Вече има подготвени и изпратени за одобрение проекти, които да се финансират по линия на  инвестиционната програма на Европейската комисия, каза министърът.

Изпратените проекти били в две направления. “Първото е списък с проекти, които са свързани с информационни технологии, електронно управление, дигитална икономика. Второто са проекти, свързани с обща инфраструктура, имаме няколко железопътни проекти, както и имаме готовност за пътна инфраструктура”, обясни Московски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *