post

Надяваме се от януари 2015 г да имаме 100% разплащане на средствата по ОП “Регионално развитие”. Това каза министърът на регионалното развитие и вицепремиер Лиляна Павлова пред БНТ.

“По програма “Регионално развитие” направихме всичко възможно и успяхме да разплатим много повече от 106 милиона, за да не загубим, защото целта беше да платим минимум 106 млн. евро, успяхме да разплатим 122 млн., така че дори да има някаква нередност, България да не загуби нито един лев по програмата”, поясни Павлова, като изрази благодарност към екипа и служебното правителство за напрегнатата работа.

Приоритетните проекти за следващата година са магистралите “Струма” и “Марица”, посочи министърът и поясни, че 120 км от тях трябва да бъдат готови до ноември следващата година.

Регионалният министър съобщи, че новата оперативна програма “Транспорт” 2014-2020 г. предвижда общ бюджет от 800 млн. евро за довършване на магистрала “Струма” през Кресненското дефиле и да бъдат изградени поне първите 60 км от “Хемус” от Ябланица до разклона Плевен – Ловеч.

Лиляна Павлова коментира и строителството на тунела под Шипка, като припомни, че там проблемите са свързани с отчуждаването.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *